Het Koor

On-Y-Chante heeft ongeveer 25 leden en zingt op een goed amateurniveau. We zijn altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Naast het instuderen van nieuwe stukken die wat meer vergen, is het uitdiepen van het basisrepertoire belangrijk. We verwachten dat koorleden thuis muziek studeren met behulp van bladmuziek en geluidsbestanden. Eén keer per jaar verzorgt On-Y-Chante een groot optreden. Daarnaast doen we soms mee aan inloopconcerten van Scholen in de Kunst, treden op tijdens Open Monumentendag of doen mee aan Gluren bij de buren.

Het repertoire
Ons repertoire is gevarieerd: van klassiek tot modern, van de 16de tot en met de 21ste eeuw, met zowel wereldlijke als geestelijke muziek van bijvoorbeeld Orlando di Lasso, Fauré, Holst, Vaughan-Williams, Elgar, Tavener, Whitacre, Elder en Guastavino.

Een film fragment  Ic segadiu    

 

Geluidsfragmenten:

Winter and the birds – Holst

This Marriage – Whitacre

Päättyy työ – Sibelius samen met Convocaal Zwolle

Dirigent

Coert Bremmers is een veelzijdig, muzikaal kunstenaar, inspirerend en gedreven. Hij is ook muzikaal leider van Convocaal in Zwolle en van En Suite in Apeldoorn en van verschillende instrumentale ensembles. Hij geeft cursussen, componeert (liturgische) muziek en organiseert regelmatig muzikale projecten.

Nieuwe leden

Kom kijken, luisteren en meezingen op een donderdagavond in De Inham, Hamseweg 40, 3828 AE in Hoogland. Het koor is vrij toegankelijk voor iedereen die kan zingen. Je kunt vrijblijvend een aantal repetities bijwonen om de sfeer en de werkwijze te ervaren. Als je ervoor kiest lid te worden, zal de dirigent je uitnodigen voor een stemtest om te bepalen of je vocale kwaliteiten van meerwaarde zijn voor het koor en bij welke stemgroep je het beste past. Op dit moment zijn nieuwe sopranen, tenoren en bassen van harte welkom. Tijdelijk meedoen op projectbasis is ook mogelijk.

Repetities

We repeteren iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Inham, Hamseweg 40, 3828 AE in Hoogland. Na afloop drinken we gezellig nog een glaasje met elkaar. Soms wordt er wat extra tijd gevraagd in verband met een optreden of omdat een specifieke stemgroep meer aandacht nodig heeft. In de vakantiemaanden juli en augustus repeteren we niet.

Contributie

De contributie bedraagt € 265,00 per jaar en is inclusief aankoop van nieuwe bladmuziek en deelname aan workshop(s). Dit bedrag wordt bij vooruitbetaling voldaan, eventueel in twee termijnen.

Heb je interesse? Ga naar contact.

On-Y-Chante is aangesloten bij Scholen in de Kunst, de schakel tussen de Amersfoortse amateurkunstverenigingen en de stad.

Ontdek ons op Facebook